Skład:
*3 szkl. bazylii
*1/4 szkl. nama sosu sojowego (może być swykły sojowy) - ja dodałam tylko 50 ml sosu + reszta wody
*1/4 szkl. syropu klonowego
*1/5 szkl. surowego octu jabłkowego z 'matką' (lub zwykły, można dostosować oczywiście do własnej diety)
*2 łyżki ulubionej musztardy
*1/2 łyżeczki soli himalajskiej
*1 duży ząbek czosnku
* 1 i 1/4 szkl. oliwy z oliwek (extra virgin)
Wykonanie:
*Zblendować wszystko oprócz oliwy na gładką masę.
*Powoli, podczas blendowania wlewać oliwę do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Do spróbowania tego dressingu serdecznie namawiam, jest wyśmienity, motywuje do spożywania dużej miski sałatki :) Ale uważajcie, jest uzależniający!
Z jednego przepisu wyszedł mi cały słoik po ogórkach. Mmmm! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz